Úvodní informace MČR mládeže v rapid šachu 2023

Milí hráči, vážení trenéři, funkcionáři, rodiče a ostatní účastníci.

O víkendu 8.-10.září budeme mít tu čest přivítat Vás v Harrachově na Mistrovství ČR žáků v rapid šachu.

Předně se chceme omluvit, že nemůžeme vyhovět všem ohledně ubytovacích požadavků. Zájem účastníků o ubytování dvojnásobně převyšuje nabízenou kapacitu hotelu Fit Fun. Letos se nám alespoň podařilo zablokovat celou kapacitu Parkhotelu, a tak na 2 km vzdálenou Annu a Hořec odešleme pouze účastníky ubytované na jednu noc a dále přihlášené po stanoveném termínu. Na příští rok jsme již vyzvali KM ŠSČR ke změně termínu tohoto MČR, protože první školní víkend má poloviční kapacitu Fit Funu dlouhodobě rezervovanou střední škola z Dánska.

Ubytování

Společně s tímto emailem dostáváte i fakturu na úhradu pobytových nákladů a pokud bydlíte prostřednictvím pořadatele, tak v ní máte i uvedeno místo ubytování.

Vyhověli jsme naprosté většině požadavků, a to i na 2L pokoje ve Fit Funu.  Bohužel hotel nám dal k dispozici pouze tři 2L pokoje, a tak u dvoulůžkových pokojů, ubytovaných na 3L dispozici, účtujeme poplatek za neobsazené lůžko.

V pokojích 4L a 5L se jedno neobsazené lůžko toleruje bez příplatku.  V Parkhotelu neobsazená lůžka nebudeme účtovat vůbec s výjimkou pokojů obsazených pouze jednou osobou.

Ve Fit Funu dostanete ke každému pokoji bezpečnostní karty v počtu ubytovaných osob. V Parkhotelu se vydává ke každému pokoji jen jeden klíč u vícelůžkových pokojů doporučujeme nechávat ho v ošatce na recepci hotelu.

Ukončení pobytu (vyklizení pokojů) se pokusíme prodloužit do doby vyhlášení vítězů. Oba hotely nám vyhoví, pokud na pokojích nebude od neděle jiná rezervace.

Informaci o čase uvolnění pokojů se dozvíte v sobotu večer písemným oznámením na vývěsce pořadatele v obou hotelích.

Stravování

Ubytovaní ve Fit Funu a Parkhotelu se stravují celodenně v místě ubytování. Ubytování v Anně a Hořci mají snídaně v místě ubytování a obědy a večeře ve FitFunu.  

Stravování ve Fit Funu je formou bufetu a v Parkhotelu též kromě obědů, které si prosím zvolte a nahlaste do středy 6.9. na email roman.burda@centrum.cz

Parkhotel obědy:

SOBOTA
Polévka dle nabídky
1. Vepřový guláš, houskový knedlík
2. Kuřecí soté, rýže

NEDĚLE
Polévka dle nabídky
1. Rajská s hovězím a těstovinou
2. Čočka s uzeným

Po poslední červnové akci ve Fit Funu, kdy došlo bohužel několika účastníky ke zneužití bufetového systému, vyvíjíme tlak na vedení hotelu, aby výdej jídel byl organizován obsluhou hotelu.

I při bufetovém systému má každý nárok na standardní porci s možností dodatečného přidání. Pět řízků na talíři znamená, že jsem posledním v řadě stravujících odepřel možnost výběru

jídla a tomu chceme tentokrát zabránit.

Součástí obědů a večeří je i tzv. nápojový bufet.  

Nápojový bufet zahrnuje samoobslužné čepování nápojů během výdejů jídel. Fit Fun je v tomto velkorysejší, a kromě cca pěti druhů nealko nápojů, piva (Budvar 10) a sudového vína nabízí možnost i teplých nápojů (káva, horká čokoláda). V Parkhotelu nejsou součástí bufetu teplé nápoje a točené pivo se žádá u obsluhy.

Ubytovaní v FF/Anně/Hořci a Parkhotelu budou mít na zápěstích barevné pásky.  Účastníci, kteří mají jen zaplacený oběd ve Fit Funu obdrží od pořadatele stravenky.

Prosíme, abyste z prostor restaurace vynášeli žádné jídlo ani pití. Pokud k tomu máte pádný důvod (marod na pokoji, …), informujte vždy obsluhu v restauraci.

Rovněž tak nezvěte do prostor jídelny osoby bez zaplaceného stravování v příslušném hotelu.

Diety je třeba nahlásit/připomenout na recepci hotelu. Bezlepkové pečivo si musíte zajistit své, hoteloví dodavatelé pečiva ho nemají v nabídce.

Pobytové náklady

Cena pobytu je výrazně snížena oproti standardní hotelové nabídce.  Z uvedeného důvodu nenabízíme jinou formu pobytu než uvedenou v propozicích.

Dětské slevy máme dojednány pro ročníky 2018 a ml.  Zde nám hotely poskytly 50% slevu.

Přihlášky

Úplně vyplněná přihláška urychlí odbavení na recepci hotelu.  Ve Fit Funu s odbavením máme tradičně špatné zkušenosti a zadáním všech údajů před Vaším příjezdem chceme zkrátit fronty na recepci na minimum.  Neubytovaní nemusí osobní údaje v přihlášce vyplňovat! Při zrušení pobytu pro nemoc nebudeme účtovat žádné stornopoplatky.

Doprovodný program

Každý hrající a ubytovaný účastník prostřednictvím pořadatele obdrží poukázku na 1 jízdu na bobové dráze v Harrachově. Poukázku směníte v pokladně bobové dráhy, kde Vám vytisknou jízdenku.

Poukázky budou k vyzvednutí v kanceláři pořadatele v sobotu v 10-12 a 14-16 hodin. Zároveň zde můžete zakoupit poukázky na další jízdy za zvýhodněnou cenu 85,- Kč. 

Jízdu na bobové dráze můžete absolvovat v sobotu do 18 hodin a v neděli po skončení turnaje až do 17 hodin. Sobotní provoz na bobovce v případě většího zájmu bude prodloužen, důležitý je příchod do 18 hodin. Dokoupení jízdenek za zvýhodněnou cenu přímo na bobové dráze tentokrát nebude možné.

Ve Fit Funu je pro ubytované k dispozici bazén, sauna a fitness.  Za poplatek dále bowling a několik stolních her.

Provoz bazénu bude časově regulován kvůli souběhu akcí s dánskými studenty.

V Parkhotelu je k dispozici herna stolního tenisu (dva stoly).  Doporučujeme vzít si s sebou vlastní pálky a míčky.

Příjezd, prezence, parkování

Prezence na ubytování proběhne přímo na recepci jednotlivých hotelů.  V rámci urychlení a zmírnění chaosu na recepci nejprve vyšlete zodpovědnou osobu, která vyzvedne pro celou skupinu klíče či karty od pokojů a dohlásí případné chybějící údaje dospělých osob, pokud je neobsahovala přihláška.  Teprve po odbavení na recepci se vraťte pro zavazadla a ubytujte se.

Na recepci se platí za osoby 18+ pobytový poplatek 30Kč/noc, který si prosím připravte předem. Platba kartou je možná.

Prezence na turnaj bude probíhat vedle recepce Fit Funu. Na turnajovou prezenci stačí vyslat jednu osobu za oddíl a můžete tak učinit i formou SMS na tel. č. 608965932 nebo 605837898. 

Parkování pro ubytované v FF/Anně/Hořci je na parkovištích hotelu Fit Fun zdarma, pouze si na recepci musíte vyžádat parkovací kartu.

Ubytování v Parkhotelu parkují zdarma na parkovišti hotelu, Fit Fun je vzdálený v docházkové vzdálenosti 400 m.

Ostatním doporučujeme využívat parkoviště u zavřeného Sporthotelu na Rýžovišti (500 m před Fit Funem), která byla zdarma přístupná celé letní prázdniny a věřím že tomu tak bude i v září.

Neparkujte na travnatých plochách, město Harrachov má nově zřízenou obecní policii a ta na to jenom čeká. Ani travnatá plocha vedle parkovišť hotelu Fit Fun není bezpečná. 

Je totiž majetkem správy národního parku, a i ta má svůj sazebník pokut.   

Hrací prostory 

Vše v hotelu Fit Fun. K dispozici máme konferenční sály ve 4. patře hotelu Fit Fun a zadní část jídelny ve 2.patře.  Konkrétní umístění jednotlivých šachovnic se dozvíte na místě konání.

Zahájení, zakončení

Hlavní hrací sál dokáže pojmout všechny hrající účastníky, ale nedokáže pojmout jejich doprovody. Na zahájení tak budou vpuštěni do sálu pouze žáci hrající kategorie a děti hrající OPEN turnaj.

U předškolních dětí tolerujeme rodiče s dítětem na klíně. 

Na zahájení zazní pouze informace týkající se šachové hry.  Organizační informace budou zveřejňovány výhradně písemnou formou na vývěskách pořadatele.

Zakončení jsme rozdělili dle kategorií. Chceme tak umožnit účast všech doprovodů a mít více času na dekorování a focení vítězů.  Zároveň tím regulujeme fronty na posledním obědě.

Rozhodčím, trenérům a doprovodům větších výprav se omlouváme, že si budou muset společně s organizátory vyslechnout státní hymnu třikrát.

Věcné ceny obdrží prvních 10 hráčů v každé kategorii včetně doprovodného OPENu.  

Na společně strávený víkend v Harrachově se těší pořadatelská dvojice

Roman Burda                              Jan Štich

Šachová škola pat a mat
Motto: Máte pocit, že Vaše dítě šachy neumí? My Vám dáme jistotu. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *